Steve Jobs – en biografi

Steve Jobs

Titel: Steve Jobs – en biografi
Författare: Walter Isaacson
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2011
Sidor: 665
Betyg: 5/6
Ursprung: bokrean
Passar: dig som gillar Ensam på Mars eller HeatoN – Livet på spel

Handling:
Steve Jobs – en biografi är skriven helt utan huvudpersonens inblandning, utan författaren har skrivit boken utifrån mer än 200 intervjuer med både personer i Jobs närhet och med honom själv.

Boken avhandlar hela Jobs liv, från hans adoption fram till hans död i cancer. Där i mellan hinner han grunda Apple, lämna och återvända till Apple, utveckla Pixar till att bli en samarbetspartner till Disney samt utveckla iPoden, iPhonen och iPaden.

Omdöme:
Även om jag sedan länge är en iPhone-användare har min relation till Jobs varit obefintlig. Visst har jag haft koll på att han ligger bakom telefonen i fråga, men inte mycket mer än så.

Här får jag veta det mesta som är värt att veta om Jobs och lite till. Författaren har minst sagt gjort en grundlig research och dessutom hittat en perfekt balans mellan privatliv, affärsliv och psykologiska aspekter i boken.

Han räds inte att okritiskt förmedla Jobs negativa som positiva egenskaper. Uppenbarligen var han inte bara en teknisk visionär utan även en osympatiskt skitstövel.

Kombinationen av ett intressant liv och en skicklig författare gör detta till en av de bästa biografier jag läst. Klart läsvärd även om du inte är teknikintresserad.

Nästa bok:
Hemmet

En reaktion på ”Steve Jobs – en biografi

  1. Pingback: Årsbästalistan 2018 | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s