Vinterfolket

Vinterfolket

Titel: Vinterfolket
Författare: Jennifer McMahon
Genre: rysare, thriller
Utgivningsår: 2014
Sidor: 345
Betyg: 4/6
Ursprung: biblioteket
Passar: dig som gillar Evig natt

Handling:
Vinterfolket handlar om syskonen Ruthie och Fawn som en dag vaknar upp och uoptäcker att deras mamma är spårlöst försvunnen. Försvinnanden är dessvärre inget ovanligt i trakten utan genom åren har det försvunnit flera personer i skogen runt den mytomspunna kullen Devil’s hand som gränsar till familjens gård.

När syskonen letar igenom det gamla huset de bor i efter ledtrådar till mammans försvinnande hittar de en dagbok som tillhört, Sarah Harrison Shea, som bodde i huset fram till sin våldsamma död 1908. Hennes kunskaper om skogens mörka hemligheter och hennes död verkar på något sätt hänga ihop med deras mammas försvinnande.

De nystar upp en historia som avslöjar djupa familjetragedier, död, återuppståndelse och noggrant bevarade hemligheter om deras förflutna.

Omdöme:
Spännande historia som jag skulle klassa som en mysrysare, för den här spökhistorian får inte mig att ligga sömnlös tyvärr. Författaren bygger förvisso upp spänningen på ett snyggt sätt genom att berätta om de två olika tidsepokerna parallellt och hon lyckas även bygga upp en hyfsat läskig stämning. Men själva händelserna i sig blir aldrig särskilt skrämmande.

Dessutom tycker jag att författaren lämnar en del lösa trådar som jag aldrig får svar på. Var det bara en Gångare som sprang omkring hela tiden eller fanns det nåt annat övernaturligt väsen också ute i skogen?

Karaktärerna sköter hon bra och de känns både trovärdiga och vinner min sympati. Däremot var de bitvis fantastiskt dåliga på att kommunicera med varandra, vilket såklart bäddade för en del onödiga missförstånd.

Läs den i en mörk stuga ute i skogen på vintern är min rekommendation.

Nästa bok:
Onda flickor

Annons

2 reaktioner på ”Vinterfolket

  1. Pingback: Kalldrag | Bokstapeln

  2. Pingback: Yuko | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s