Onda flickor

Onda flickor

Titel: Onda flickor
Författare: Alex Marwood
Genre: thriller
Utgivningsår: 2012
Sidor: 394
Betyg: 4/6
Ursprung: biblioteket
Passar: dig som gillar Vilseledd av Linwood Barclay

Handling:
En seriemördare tycks härja i den lilla engelska kuststaden Whitemounth och den som upptäcker två av mördarens offer är tivolistädaren Amber. På grund av det åker frilansjournalisten Kirsty dit för att skriva om morden. Snart korsas deras vägar och trots att de båda vuxit upp och bytt namn känner de igen varandra. Tillsammans blev de dömda för att ha torterat och mördat en fyraåring när de själva var elva år. Sedan dess har de inte sett varandra utan på varsitt håll försökt att lägga det förflutna bakom sig.

Men på grund av morden, och omständigheterna runt dem, tvingas de att prata med varandra och påminns om dådet de blev dömda för. Att hamna mitt i polisens utredning av seriemorden är knappast nåt som de två illa beryktade barnmördarna, som dessutom är villkorligt frigivna, önskar. Men när det visar sig att mördaren har en koppling till Amber tvingas de att samarbeta för att skydda sin hemlighet från att läcka ut till allmänheten och deras närmaste. För att hindra det är de beredda att gå precis hur långt som helst.

Omdöme:
Tyckte att boken var en aning svår att komma in i innan jag fick kläm på hur de parallella handlingarna och karaktärerna hängde ihop. Men sen tar den sig och utvecklas till en riktigt spännande bladvändare.

Boken berättas både i nutid, seriemorden, och i dåtid, flickornas mord, där båda delarna är spännande och driver handlingen framåt. Trots att du redan från första början får veta att flickorna har dödat en annan tjej gäckar författaren dig med hur det gick till ända till sista kapitlet.

Det är två saker jag gillar lite extra med boken. Det ena är den trovärdiga och hårda skildringen av journalistyrket och det andra är karaktärerna. Det är en ganska osympatisk samling av, mestadels, white trash-människor. Småsinta, ängsliga och egoistiska. Som folk är mest alltså!

Kommer definitivt att kolla upp författarens övriga böcker, för den här gav mersmak.

Nästa bok:
Tidsresenärens hustru

3 reaktioner på ”Onda flickor

  1. Alex Marwood har blivit en ny favorit för mig 🙂 Hennes Granne med döden kan vara det äckligaste jag någonsin har läst och Den mörkaste hemligheten är inte dum den heller 🙂

    Gilla

    • Ja, det verkar lovande! Det var en recension av Den mörkaste hemligheten som väckte mitt intresse. Men jag kände att jag måste läsa dem i rätt ordning, även om de är fristående 😊

      Gilla

  2. Pingback: Den mörkaste hemligheten | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s