Tills det dödar oss

Tills det dödar oss

Titel: Tills det dödar oss
Författare: Kate Tempest
Genre: relationsdrama, samtidsskildring
Utgivningsår: 2016
Sidor: 335
Betyg: 3/6
Ursprung: bokhyllan
Passar: dig som gillar Trainspotting

Handling:
Tills det dödar oss handlar om knarklangaren Harry, hennes bäste vän Leon, hennes bror Pete och Petes tjej Becky som bor i Londons södra förorter. Den handlar även om deras bakgrund och familjer som inte bara nämns i förbifarten utan presenteras grundligt.

De lever sina liv på barer och fester, med alkohol och droger, där deras vägar korsas och triangeldraman uppstår.

Fast den röda tråden i boken är en knarkaffär som går på tok och där Harry och Leon kommer över både pengar och kokain som inte tillhör dem. Tillsammans med Becky flyr de London, och allt de håller kärt, för att undkomma hotet om våld.

Omdöme:
Eftersom baksidetexten bara beskrev handlingen i det sista stycket ovan och prologen startar med att de sitter i bilen på flykt fick jag känslan av att det här kunde vara en spännande bok. Det var det inte. För boken är alldeles för långsam och huvudintrigen tar fart först efter 200 sidor!

Istället handlar boken om huvudpersonernas föräldrar, hur deras uppväxt var och vad de gör nu, samt huvudpersonernas miserabla vardag. Det långsamma tempot och stickspåren gör att jag inte riktigt håller isär alla karaktärer i början, vilket inte direkt höjer mitt intresse för boken.

Men jag tragglar trots allt vidare, för jag vill ju veta hur knarkuppgörelsen går. Här måste jag i alla fall ge författaren credd för att boken är välskriven och att hon skapar en dekadent atmosfär. Men själva knarkhistorien är bra, synd bara att den inte fick mer utrymme i boken och att den utmynnade i ett ganska menlöst slut.

Nästa bok:
Flickan med gåvorna

2 reaktioner på ”Tills det dödar oss

  1. Pingback: Ett litet liv | Bokstapeln

  2. Pingback: Till min Love | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s