Kaknäs sista band och andra zonsagor

Kaknäs sista band

Titel: Kaknäs sista band och andra zonsagor
Författare: Anders Fager
Genre: postapokalyptisk roman
Utgivningsår: 2015
Sidor: 223
Betyg: 4/6
Ursprung: biblioteket
Passar: dig som gillar Boneshaker eller Enklav

Handling:

”HALLÅ DÄR NERE! Undergången kom. Stockholm är i ruiner och de få människor som finns kvar kämpar för att överleva. Över ruinerna reser sig ännu Kaknästornet som fortfarande sänder dagliga nyheter. För någon där uppe ser dem där nere. Och pratar om en bättre framtid. Kaknäs sista band är en samling noveller som utspelar sig i Stockholm efter katastrofen. Vi möter de överlevande: skrotletare från Dieselverkstaden, rövarhövdingar från Blackeberg och köpmän från Kungsholmen. Alla försöker de skapa en ny värld. Alla lyssnar de på Kaknäs sändningar.”

Omdöme:

Klart underhållande! Författaren berättar om ett postapokalyptiskt Stockholm fyllt med mutanter, djur, monster och människor med nya, annorlunda egenskaper. Boken består av ett helt gäng noveller som alla handlar om personer/varelser i Zonen, dvs. Stockholm. De är fristående, men hänger ofta ihop. Ibland handlar de till och med om samma sak fast ur olika perspektiv. Det är ett innovativt sätt att skriva på och ger ett djup i berättelsen trots att det är noveller.

Annars är det just det som är svagheten med boken. Vissa av novellerna är tillräckligt intressanta för att räcka till en egen bok, men nu tar de istället slut när de är som mest intressanta. Men ett klart måste är boken för dig som gillar böcker i denna genre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s