Andarnas labyrint

Andarnas labyrint

Titel: Andarnas labyrint
Författare: Carlos Ruiz Zafón
Genre: thriller
Utgivningsår: 2018
Sidor: 789
Betyg: 5/6
Ursprung: lånat av brorsan
Passar: dig som gillar Ängelns lek och Himlens fånge

Handling:

”Spanien under Francoregimens mörka år. Ett hemligstämplat uppdrag från säkerhetstjänsten får den egensinniga Alicia Gris att återvända från Madrid till sin hemstad Barcelona. Hennes uppgift är att ta reda på vad som hänt med en av ministrarna i Francos regering, den tidigare fängelsechefen Mauricio Valls, som försvunnit under mystiska omständigheter. Har Valls dunkla förflutna i Montjuic-fängelset hunnit ikapp honom? I sin ägo hade ministern en mytomspunnen bok ur serien Andarnas labyrint, som får Alicia att minnas smärtsamma händelser i sin egen historia. Boken leder henne in i Barcelonas skuggvärld, och till den förtrollande bokhandeln Sempere & söner, djupt inne i stadens hjärta. Men svaren som Alicia finner i bokhandeln sätter inte bara hennes eget liv på spel, utan riskerar också att utsätta de människor hon älskar mest för fara.”

Omdöme:

Jag kan inte förneka att mina förväntningar på Andarnas labyrint var skyhöga. Det är en bok jag verkligen väntat på att få läsa eftersom jag älskar författarens tidigare böcker.

Och visst infriar den förväntningarna! Genom en intrikat intrig lyckas författaren knyta ihop alla lösa trådar från de tidigare böckerna och leverera en grandios avslutning. De bortglömda böckernas gravkammare, som bokserien kallas, är definitivt en av de bästa bokserier jag någonsin läst.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s