Höstregn

Höstregn

Titel: Höstregn
Författare: Lars Wilderäng
Genre: Thriller, krig
Utgivningsår: 2018
Sidor: 394
Betyg: 5/6
Ursprung: biblioteket
Passar: dig som gillar Höstsol eller Midsommargryning

Handling:
Rysk trupp har trängt in i Sverige för att ”tvinga Sverige att utlämna estniska terrorister”, vilket förstås bara är ett svepskäl för en ren provokation. För när Sverige svarar med att mobilisera sina kvarvarande förband på fastlandet sätter Ryssland in taktiska kärnvapen mot strategiska mål.

Johanna är den som leder den svenska offensiven ner i Småland mot de ryska trupperna. I spetsen för sitt pansarkompani rycker hon ut för att ta strid och tvinga ut dem i Östersjön.

Ute på Östersjön sänker ryssarna ett amerikanskt stridsfartyg som trotsar deras blockad och tar sikte på Gotland. Detta leder givetvis till att även Nato mobiliserar och Sverige ser ut att kunna få rejält understöd. Men Natos offensiv kommer av sig när flera terroristattacker sker runtom i USA.

Istället får Sverige med sig ett flertal allierade i planeringen av en operation bakom fiendens linjer. Mot de övermäktiga fienden ser de inget annat val än att skicka den hemliga specialstyrka som Christian ingår i till Moskva för att slå ut den ryska försvarsledningen.

Omdöme:
Snacka om bladvändare! Spännande och intensiv från första till sista sidan.

Den här, andra och avslutande, boken har inte lika många huvudpersoner och sidospår. Eller också beror det på att jag lärt känna dem bättre. För den känns i alla fall som att den har en tydligare huvudintrig och rakare handling.

Även om författaren verkligen har dragit händelserna till sin spets är det ändå skrämmande vad lik hans historia är verkligheten. Rysslands agerande mot sina grannländer och deras aggressiva försvarspolitik väcker verkligen funderingar efter att ha läst Höstsol och Höstregn.

Nästa bok:
Höstdåd

En reaktion på ”Höstregn

  1. Pingback: Årsbästalistan 2018 | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s