Symbolens skugga

Symbolens skugga

Titel: Symbolens skugga
Författare: J.F. Hansson
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2018
Sidor: 444
Betyg: 5/6
Ursprung: recensionsex
Passar: dig som gillar Osynlig makt eller Begynnelse

Handling:
Uppföljaren till Osynlig makt. Efter den våldsamma upplösningen på föregående bok på Valåsens gods hittar vi Marcus, Maria, Sara och Peter på hemlig ort i Tyskland. Tillsammans utgör de en nybildad grupp underställd svenska polisen som ska kartlägga och bekämpa organisationen. För att lyckas med det har de blivit placeras på en utbildningsbas i Tyskland.

Parallellt med utbildningen försöker de spåra upp överhuvudet för organisationen i Sverige, Marcus farfar. De lyckas ta reda på att han tagit sig till Rom och beslutar att dela på sig för att jobba på två fronter. Det leder till en intensiv jakt där de ibland inte vet vem som är jägaren.

Organisationen visar sig både vara äldre och mer omfattande än de någonsin trott och de vet knappt vem de kan lita på. Men samtidigt måste de göra allt vad de kan för att stoppa dem eftersom deras slutgiltiga mål skulle leda till katastrof.

Omdöme:
Imponerande utveckling som författaren gjort sedan första boken måste jag börja med att säga. Första boken var förvisso spännande, men hade en hel del detaljer som störde min läsupplevelse lite.

Men i bok nummer två har författaren putsat bort de detaljerna och kastar läsaren rakt in i en intensiv och spännande bladvändare. Jag håller fast vid min tidigare beskrivning, att det är som att Carl Hamilton tagit plats i en Dan Brown roman. Intensiv och actionfylld!

Utan sammanfattning av den första boken här på bloggen hade jag dock haft svårt att hänga med. För handlingen rivstartar och tar vid där den förra boken slutade, mer eller mindre, utan större utrymme för återblickar. Detta är ingen kritik, utan snarare en rekommendation att läsa böckerna när inpå varandra eftersom de är så händelserika.

Karaktärerna utvecklas ytterligare i denna bok och får ett större djup tycker jag. De visar upp flera sidor, inte enbart positiva. I och med att berättandet hoppar mellan olika karaktärer i olika kapitel får man som läsare hela tiden veta vad de tänker.

Hoppas inte att den tredje och sista boken dröjer alltför länge, för jag ser fram emot att få reda på hur det slutar!

Nästa bok:
Höstsol

Annons

En reaktion på ”Symbolens skugga

  1. Pingback: Recensioner från läsare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s