Kropparnas själavandring

Kropparnas själavandring

Titel: Kropparnas själavandring
Författare: Yuri Herrera
Genre: thriller, dystopi
Utgivningsår: 2017
Sidor: 129
Betyg: 3/6
Ursprung: biblioteket
Passar: dig som gillar 2666 eller Pestens tid

Handling:
I en pestsmittad, mexikansk stad, där de överlevande innevånarna gömmer sig inomhus, får en man ett uppdrag. Han kallas för Budbäraren och lever på att lösa problem, medla och utföra ärenden åt bland annat de rivaliserande klanerna.

Nu har han fått i uppdrag att ta reda på vad som har hänt sonen, som har försvunnit, i en av de mäktiga familjerna. Samtidigt får han reda på att de i sin tur har den rivaliserande familjens dotters kropp i förvar. Slutsatsen han drar är att det förmodligen har skett någon slags vedergällning. Nu gäller det att han hinner ta reda på vad som hänt och medla mellan de båda familjerna innan det bryter ut ett krig mellan dem i det pestsmittade kaos som redan råder i staden.

Omdöme:
Med 129 sidor har man inte så mycket och spela på, men författaren hanterar de få sidorna förhållandevis väl tycker jag. Det som får strykas är naturligtvis detaljerade beskrivningar, väl uppbyggda karaktärer och en avancerad intrig.

Det hela blir alltså lite lagom intressant och lagom spännande. Tyvärr ligger inget fokus alls på den dystopiska delen med den smitta som drabbat staden så det blir mer eller mindre som en kuliss. Inget som har någon större betydelse för berättelsen.

Men en viss nyfikenhet väckte i alla fall boken för författarens andra böcker.

Nästa bok:
Höstsol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s