Camino Island

Camino Island

Titel: Camino Island
Författare: John Grisham
Genre: kriminalroman, thriller
Utgivningsår: 2018
Sidor: 311
Betyg: 4/6
Ursprung: eget inköp
Passar: dig som gillar Svindlaren eller De 500

Handling:
En specialiserad liga slår till mot ett universitetsbibliotek och stjäl unika originalmanuskript av en av USA:s mest ikoniska författare värda mångmiljonbelopp. Tjuvarna grips ganska snabbt, men manuskripten har redan sålts vidare och är försvunna. Universitetet, som inte tycker att FBI visar tillräckligt stort intresse för manuskripten när tjuvarna är gripna, anlitar ett privat företag att spåra upp och hitta dem.

Mercer är en ung författare, som efter en succéartad debut, nu har skrivkramp och hankar sig fram på att undervisa. Hon blir, tack vare sitt författarskap och sina rötter på Camino Island, erbjuden ett välbetalt jobb av det säkerhetsföretag som letar efter manuskripten. De vill att hon ska återvända till sin barndoms ö, Camino Island, för att etablera sig i författarkretsarna där och infiltrera den excentriske, och författartokige, bokhandlaren Bruce Cables bokhandel. Det ryktas nämligen att det i hans samling av sällsynta böcker och manuskript finns objekt som är efterlysta.

Mercer, som är i stort sett helt pank, tackar ja till jobbet eftersom hon även hoppas att det ska få igång hennes skrivande igen. Återkomsten till Camino Island och infiltrationen går över förväntan och hon sugs snabbt upp i Bruce Cables bekantskapskrets. Hon lär känna en älskvärd och passionerad man som hon delar många intressen med och med tiden har hon svårt att avgöra var hennes lojalitet ligger.

Omdöme:
Att Grisham är en bestsellerförfattare med ett tydligt framgångsrecept är tydligt från första sidan. Det känns tryggt att läsa något av Grisham, även om det är en ny bok känns stilen igen och jag vet att det är underhållande och spännande läsning som väntar.

Camino Island är precis det, men jag skulle även beskriva det som en trevlig, och relativt, våldsbefriad historia, där spänningen främst består i att jag inte kan bestämma mig för var min lojalitet ligger. I Grishams romaner kan det lika gärna vara skurken som är hjälten.

Nästa bok:
Professor Wille Vingmutter

Annons

En reaktion på ”Camino Island

  1. Pingback: Årsbästalistan 2018 | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s