Svinen

Svinen

Titel: Svinen
Författare: Carl-Johan Vallgren
Genre: Thriller, kriminalroman
Utgivningsår: 2015
Sidor: 376
Betyg: 4/6
Ursprung: lånat av farsan
Passar: dig som gillar VIP-rummet eller Kaninjägaren

Handling:
Jorma blir övertalad att vara med på ett sista värdetransportrån, trots att han egentligen lämnat sitt kriminella liv. Men rånet går helt överstyr redan innan de hunnit utföra det, vilket tyder på att någon tjallat, och en av hans medbrottslingar blir ihjälskjuten av polisen. Jorma själv lyckas däremot fly, men är helt inställd på att ta reda på vad som gick snett.

Samtidigt hittar Danny Katz sin langare död medan hans flickvän är försvunnen och han bestämmer sig för att leta rätt på henne. Hans eftersökningar leder till Stockholms porrbransch där han upptäcker en riktigt ljusskygg verksamhet.

När Jormas och Dannys vägar korsas förstår de att är på jakt efter samma personer. Men personerna de är ute efter skyr inga medel för att inte bli avslöjade.

Omdöme:
Det här är tydligen bok nummer två i en serie, även om de uppenbarligen går att läsa fristående. Lockades i alla fall av baksidetexten eftersom det lät som något i stil med Jens Lapidus. Det var det också – men inte riktigt lika bra.

Underhållande, spännande och en bra intrig är det visserligen. Även rappa dialoger, men jag köper inte helt karaktären Danny Katz. Han är alldeles för osannolik för att få mina fulla sympatier.

Nästa bok:
Blodsleken

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s