Coffin Road

Coffin Road

Titel: Coffin Road
Författare: Peter May
Genre: Thriller, kriminalroman
Utgivningsår: 2016
Sidor: 318
Betyg: 5/6
Ursprung: läsex från frugans fd. jobb
Passar: dig som gillar Svarthuset eller Rov

Handling:
Fristående roman av Peter May. En man spolas upp på en strand på Yttre Hebriderna utanför Skottlands kust. Han har inget som helst minne av vem han är, men lyckas hitta hem tack vare att han möter en granne som känner igen honom. Väl hemma börjar jobbet med att ta reda på vem han är.

Han upptäcker snart att han har en älskarinna i form utav grannfrun samt att den enda egentliga personliga ledtråden han hittar är en karta över en vandringsled som heter Coffin Road. Dessvärre misstänker både han, och polisen, att han har dödat en man. Mannen slogs ihjäl under ett oväder vid en avlägsen fyr ute på en ö. Det är alltså ganska angeläget att han får veta vem han är så att han eventuellt kan rentvå sig från misstankarna.

Omdöme:
Peter Mays tidigare böcker har fått höga betyg av mig och jag behövde inte läsa många sidor innan jag kände att även denna bok skulle få det.

Den här boken är spännande från första sidan, inte för att det är speciellt mycket action, utan för att författaren bygger upp huvudkaraktärens sökande efter vem han är på ett skickligt sätt. Just karaktärerna, eller kanske snarare hur trovärdiga de är, är också en av författarens styrkor. Förutom målande miljöbeskrivningar och intelligenta intriger.

Men det jag gillade särskilt med denna bok, vilket inte har varit fallet med hans tidigare böcker, är att intrigen handlar om ett aktuellt, globalt problem som verkligen behöver uppmärksammas. Läs!

Nästa bok:
Svinen

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s