Sthlm Confidential

Sthlm Confidential

Titel: Sthlm Confidential
Författare: Hanna Lindberg
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2017
Sidor: 394
Betyg: 3/6
Ursprung: läsex från Bokdagarna
Passar: dig som gillar VIP-rummet eller Lågor av hat

Handling:
Sthlm Delete handlar om den arbetsbefriade journalisten Solveig Berg som efter att ha fått sparken från sitt förra jobb startat en blogg med det namnet. På bloggen publicerar hon nyheter från Stockholms krogliv som hon ständigt är ute i. I jakten på det stora scoopet börjar hon skriva en artikelserie om flickfotografen, och tidningsmakaren, Lennie Lee och hans glamourmodeller som hon ständigt träffar på ute på krogen.

Men det hela tar en oväntad vändning när en av modellerna hittas mördad. Solveig ser sin chans till en bra story om hon kan avslöja vem mördaren är, känslan och indicier tyder på att det är nån i offrets närhet. Samtidigt brottas Lennie med andra problem eftersom magasinet blöder pengar och han därför lovat att fixa en stor födelsedagsfest åt en före detta gangster.

Både Solveig och Lennie är beredda att göra vad som helst för att lyckas vilket gör att deras vägar korsas både frivilligt och ofrivilligt. Samtidigt försvinner redaktören från magasinet och allt pekar på att han också blivit mördad.

Omdöme:
Inledningsvis får jag lite Snabba Cash-vibbar, inte på grund av språket, utan på grund av skildringen av kroglivet, och dess karaktärer, runt Stureplan. Men likheterna slutar där.

Att Lennie Lee är någon slags gestaltning av Bingo Rimér tyckte jag var ganska roande. Visserligen framställs Lennie som en riktigt osympatisk typ, självisk och inställsam, och det har jag ingen aning om Bingo är.

Annars tycker jag att det var en ganska tramsig historia. Visserligen bra driv i berättandet och hyfsat spännande, men jag kände inte att verklighetsförankringen kring allt som hade med morden att göra var särskilt trovärdigt.

Nästa bok:
Spegelstaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s