Kobran


Titel: Kobran
Författare: Frederick Forsyth
Genre: thriller
Utgivningsår: 2011
Sidor: 389
Betyg: 4/6
Ursprung: lånat av pappa
Passar: dig som gillar Dödslistan eller Seven Troop

Handling:
USA:s president får ett plötsligt infall att det är dags att ta i med hårdhandskarna med kokainet som flödar in i landet. Uppdraget att få stopp på kokainhandeln ger han till Paul Deveraux, en hårdkokt och i förtid pensionerad, f.d. spionchef på CIA som har rykte om sig att vara skoningslös.

Han inleder med att kartlägga kokainets väg till USA och Europa och spårar det tillbaka till ursprunget som en gigantisk kartell i Colombia. Det han kommer fram till är att kartellens smuggelvägar på havet måste strypas för att handeln ska kunna stoppas. Även om inte all smuggling skulle upphöra skulle de ekonomiska konsekvenserna bli så kännbara i alla led i den kriminella världen att de skulle vända sig mot varandra.

Till sitt förfogande har Deveraux en i princip obegränsad budget och trupper från både Navy Seals och SAS. Med mondern teknologi, gamla spionknep och okonventionell brutalitet inleder de kriget mot kartellen.

Omdöme:
Att läsa en bok av Forsyth är alltid ett nöje, han har en sällsynt förmåga att leverera spännande bladvändare om aktuella händelser. Varje bok följer ett givet recept där huvudkaraktären avhandlas ganska snabbt och fokus ligger på intrigen och detaljerna. Forsyth har rykte om sig att göra enormt nogrann research och det märks.

Intressant, underhållande och läsvärt – som alltid!

Nästa bok:
Jag vet allt det här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s