Människorna

Människorna

Titel: Människorna
Författare: Matt Haig
Genre: Science fiction
Utgivningsår: 2013, på svenska 2016
Sidor: 378
Betyg: 3/6
Ursprung: biblioteket
Passar: dig som gillar Liftarens guide till galaxen

Handling:
Matematikprofessorn Andrew Martin gör en banbrytande matematisk upptäckt som på sikt kan innebära en högteknologisk revolution för mänskligheten med intergalaktiska resor som resultat. Men det här kan inte en högre utvecklad livsform på andra sidan universum tillåta. Människorna är våldsamma och grymma och kan inte tillåtas att sprida ut sig i rymden. Därför skickar de en av sina att ta Andrews plats för att kunna säkerställa att kunskapen om upptäckten blir raderad.

Utomjordingen antar professorns utseende och hamnar spritt språngande naken på jorden, inte långt från professorns hem. Men trots den tveksamma starten anpassar den sig snart som professorn bland människorna. Upptäckten i digitalt format raderas snabbt, men när de människor som kunskapen hunnit spridas till ska raderas uppdtår ett oväntat problem.

Omdöme:
Omtalad och hyllad bok som jag blev nyfiken på. Jag förstår varför den blivit hyllad, men jag blev inte särskilt exhalterad över den.

Det är förvisso en välskriven och finurlig story som tar upp mänsklighetens bra och dåliga sidor på ett smart sätt. Men jag tycker inte att det är tillräckligt spännande för att ryckas med i intrigen.

Det händer ju egentligen inte så mycket och intrigen är därför ganska långsam tycker jag. Vad som sker är väl inte heller särskilt överraskande.

Men en trevlig och lättläst bok var det i vilket fall och den passar utmärkt till dig som vuxit upp med Liftatens guide till galaxen under kudden.

Nästa bok:
Ensam kvar

3 reaktioner på ”Människorna

  1. Pingback: Dark Matter | Bokstapeln

  2. Pingback: Årsbästalistan 2017 | Bokstapeln

  3. Pingback: Arthur | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s