Dagbok från ditt försvinnande

Dagbok från ditt försvinnande

Titel: Dagbok från ditt försvinnande
Författare: Malin Lagerlöf
Genre: självbiografi, relationsdrama
Utgivningsår: 2016
Sidor: 216
Betyg: 4/6
Ursprung: läsex från frugans jobb
Passar: dig som gillar I kroppen min

Handling:
Titeln säger egentligen allt om handlingen i den här boken. Det är dagboksanteckningar varvat med utförligare tillägg om tiden efter att författarens man försvann. Han var nere på Västkusten och rekade inspelningsplats för en TV-serie när han förmodligen halkade och föll i havet. Hans kropp har aldrig hittats så det är ingen som vet med säkerhet, men borta är han.
Författaren delar med sig av tankar, erfarenheter och sorg, samt hur hon hanterat den. Hur hon fick ihop vardagspusslet med tre barn, varav ett spädbarn, med hjälp av vänner och familj.

Hon berättar öppenhjärtigt om hur hon påverkats som människa av mannens försvinnande och att det, trots att det är en hemsk tragedi, faktiskt gjort att hon blivit en bättre människa.

Omdöme:
Även om det här är författarens debutbok så märks det snabbt att det inte är det första hon skriver. Det är nämligen välskrivet och uttrycksfullt, utan att brodera ut texten skildrar hon pricksäkert sina, och andras, känslor. Men till yrket är Malin Lagerlöf manusförfattare och dramatiker så det kanske inte är så konstigt.

Boken är givetvis gripande, men också intressant. Författarens beskrivningar av hur bekanta hanterar hennes förlust, ofta stressat och obekvämt, är igenkännande och nästan lite komiskt.
Trots dagboksformatet lyckas författaren skapa en röd tråd boken igenom och avslutar den på ett snyggt sätt.

Nästa bok:
En bror att dö för

2 reaktioner på ”Dagbok från ditt försvinnande

  1. Pingback: Årsbästalistan 2017 | Bokstapeln

  2. Pingback: Girlfriend in a Coma | Bokstapeln

Lämna en kommentar