Vanishing Games

Vanishing Games

Titel: Vanishing Games
Författare: Roger Hobbs
Genre: thriller
Utgivningsår: 2015
Sidor: 326
Betyg: 5/6
Ursprung: bokrean 2017
Passar: dig som har läst Ghostman

Handling:
Ghostman har legat lågt efter händelsen i den första boken. Han har fördrivit tiden med att hänga på ett kasino och bo på lyxhotell. Men han är uttråkad. Så när ett e-mail med ett rop på hjälp dyker upp från hans gamla mentor, Angela, kastar han sig genast iväg till Macao i Kina för att hjälpa henne.

Det visar sig att Angela planerat en safirkupp som jugmarker där bytet blev betydligt större, och mer värdefullt, än vad de vågat hoppas på. Problemet är bara att den oväntade delen av bytet var noga övervakat av folk som är beredda att döda för att få tillbaka det.

Det enda Angela får efter kuppen är ett huvud, tillhörande en i hennes team, i en kartong. Safirerna har mördaren lagt beslag på, men han begär att få tillbaka resten av bytet i utbyte. Vad det är har Angela ingen aning om eftersom hon inte var med. Utan nån i hennes team måste ha gömt det innan kuppen misslyckades.

Nu måste hon och Ghostman lista ut, och hitta, vad det nu är som är undangömt innan mördaren hittar dem.

Omdöme:
Vanishing Games är en direkt uppföljare till Ghostman. Handlingen hänger visserligen inte ihop, men karaktärerna gör det och framförallt utvecklas deras gemensamma bakgrund ytterligare. Det föll mig alldeles utmärkt i smaken eftersom den första boken gav ett sug efter att få läsa mer om Ghostmans bakgrund.

En av sakerna jag gillar med boken är att den förklarar allt möjligt, och omöjligt, om stölder, inbrott, bedrägerier och liknande som karaktärerna hittar på. Det kanske är rent påhitt, men det känns trovärdigt och är både intressant och underhållande.

Annars består underhållningen mest av ren action. Det är ett högt tempo hela vägen eftersom handlingen utspelar sig inom loppet av ett par dygn. Några tillbakablickar bjuds det visserligen på också.

Att kalla intrigen för overklig är egentligen fel ord, främmande passar bättre. För den här exklusiva, kriminella världen är onekligen främmande. Men genom Ghostman och Angelas ögon får man lära känna den och på köpet får man även sympati för två egentligen rätt hänsynslösa och otrevliga individer.

Dessvärre blir det inga fler uppföljare, för författaren har gått och dött av en överdos. Sorgligt. Både böckerna har varit läsvärda och jag hade gärna läst fler av honom.

Nästa bok:
De la Mottes senaste

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s