De 500

De 500

Titel: De 500
Författare: Matthew Quirk
Genre: thriller
Utgivningsår: 2012
Sidor: 377
Betyg: 4/6
Ursprung: lånat av brorsan
Passar: dig som gillar Svindlaren och Vilseledd

Handling:
Mike Ford växte upp med en pappa som satt i fängelse och en mamma som gick bort i cancer. Men han låter inte det, eller hans kriminella uppväxt, stoppa honom från att ta sig igenom juridikstudierna på Harvard. Men till skillnad från sina curlade studiekamrater måste han betala utbildningen själv genom att jobba natt samtidigt som han försöker värja sig mot inkassobolaget som kräver att han ska betala moderns sjukvårdskostnader.

När han får ett erbjudande om att börja på den välrenommerade konsultfirman Davies Group ser det äntligen ut som om hans liv har vänt och alla problem försvunnit. Davies Group bedriver lobbyverksamhet mot ”de 500” som är benämningen på de 500 mäktigaste och mest inflytelserika personerna i landet. Plötsligt innehåller Mikes liv både pengar och status.

Men för att kunna lösa sina uppdrag på firman och hävda sig i den stenhårda konkurrensen använder sig Mike alltmer av kunskaper från sitt tidigare liv. Fast ju längre han jobbar på firman desto mer hårfin blir gränsen mellan hans gamla och nya liv. När Mike börjar ifrågasätta arbetssättet på firman är det inte bara hans anställning som är i fara, utan även han själv. För vissa är beredda att gå precis hur långt som helst för att utöva sitt inflytande, till vilket pris som helst.

Omdöme:
Blev rekommenderad att läsa De 500 av brorsan och även om jag är restriktiv med hans rekommendationer sedan jag fick låna 2666 så verkade den här boken ändå rätt lättsmält.

Det var den också. En stabil amerikansk thriller kort och gott. Spännande med bra driv och en lagom osannolik intrig.

Det som författare gör riktigt snyggt är att han presenterar Mikes förflutna genom anekdoter i nutiden t.ex hur ett inbrott görs på bästa sätt. Mike själv är också en rolig karaktär, cynisk men humoristisk.

Bra och underhållande bok som skulle göra sig bra som film!

Nästa bok:
Lewis pjäserna

En reaktion på ”De 500

  1. Pingback: Camino Island | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s