Sthlm delete

Sthlm delete

Titel: Sthlm delete
Författare: Jens Lapidus
Genre: Thriller, kriminalroman
Sidor: 484
Betyg: 4/6
Passar: dig som läst den första boken och vill läsa en spännande bladvändare

Handling:
Affärsjuristen Emelie, en av huvudpersonerna i VIP-rummet, har precis blivit advokat när hon får en begäran om att företräda en ung man som är misstänkt för mord. Ganska konstigt med tanke på att hon inte är brottmålsadvokat och ännu konstigare blir det när den mordmisstänkte, som ligger utslagen på sjukhuset, ber henne att få ”Teddy att förstå”. Men konstigast av allt är att den unge mannen är son till mannen som Teddy en gång kidnappade, brottet som fick honom inburad i åtta år.

Än en gång tvingas Emelie och Teddy motvilligt samarbeta i en utredning och än en gång visar det sig att utredningen har kopplingar till Teddys kriminella förflutna. Ett förflutet som han kämpar hårt för att lägga bakom sig. Dessutom snärjs Teddys systerson Nikola in i intrigen eftersom han deltar i allt tyngre brott – inspirerad av sin morbror.

I takt med att utredningen fortgår inser Emelie och Teddy att mordet döljer en riktigt otäck hemlighet. En hemlighet som leder rakt upp i societeten, till män som inte drar sig för något av rädsla för att bli avslöjade. Det hela utmynnar i en riktig katt och råtta-lek där Teddy – och Emelie – till slut tvingas sätta hårt mot hårt.

Omdöme:
Det är alltid ett nöje att läsa Lapidus böcker! Tempot är högt, intrigen spännande, dialogerna underhållande och trovärdigheten är hög. Boken bygger direkt vidare på den första boken och det underlättar att ha den i färskt minne. Händelser och karaktärer återkommer utan några längre presentationer – det tillåter inte tempot. Men jag har bra minne, och en blogg att friska upp det med, så jag tycker det fungerar.

Tyvärr tycker jag att det finns lite för många lösa trådar, och att den mörka, bakomliggande intrigen nobchaleras i slutet, för att boken ska nå högre betyg. Men jag tror att det har sin förklaring, för en uppföljare kommer garanterat…

Nästa bok:
Djävulen hjälpte mig

En reaktion på ”Sthlm delete

  1. Pingback: Top dogg | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s