[buzz]

[buzz] 

Titel: [buzz]
Författare: Anders de la Motte
Genre: Thriller
Sidor: 394
Betyg: 5/6
Passar: dig som gillar Jens Lapidus böcker

Handling:
”Fristående” uppföljare till [geim] som tar vid där den sista boken slutade. HP är på flykt undan Spelledaren med hjälp av de mångmiljonbelopp som han blåste dem på i första boken och Becca har avancerat till gruppchef på livvaktsenheten.

Båda två befinner sig utomlands på varsitt håll när olika saker inträffar som sätter dem båda i skiten. Båda upplever det som om nån vill sätta dit dem och de återvänder till Stockholm för att ta reda på vem.

Snart leder deras respektive privatutredningar till att deras vägar korsas för första gången på 14 månader och plötsligt tycks allt hänga ihop med händelserna från den första boken. Men när alla runt omkring dem verkar vara ute efter dem dyker det upp en allierad från det förgångna.

Omdöme:
Svår bok att återge handlingen från och det beror på att intrigen är så konspiratorisk. Den här intrigen är som gjord för en hollywoodrulle, vilket betyder att den inte särskilt sannolik men olidligt spännande.

Även om förlaget kallar boken för en fristående uppföljare så tror inte jag att [buzz] ens är hälften så bra om man inte läst den första boken.

Karaktärerna i boken är en av författarens styrkor, de må vara en aning stereotypa, men han lyckas verkligen mejsla ut dem och levandegöra dem. Särskilt HP, som är bokens stora behållning. Han är den typiska antihjälten som trots en del moraliska tveksamheter ändå vinner mina sympatier, till skillnad från hans syster, Becca. Henne är jag inte alls särskilt förtjust i, hon är alldeles för skitnödig.

Det jag heller inte gillar är deras bristande kommunikation. Becca får ju bokstavligen HP i huvudet när hon är på väg att göra en walk of shame från hans chef, men ändå lyckas de inte reda ut hur händelserna hänger ihop. På minussidan finns också att författaren undanhåller läsaren en hel del information, huvudkaraktärerna får veta saker som inte jag får veta.

Men på det stora hela täcker både den spännande intrigen och HP:s pricksäkra tankar och dialoger upp för alla brister. En bladvändare av rang!

Nästa bok:
Ull

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s