Ferry Tales

 Ferry Tales 

Titel: Ferry Tales
Författare: Björn Ferry
Genre: Självbiografi, sport
Sidor: 435
Betyg: 5/6
Passar: dig som skrattat åt Björn Ferrys uttalanden i TV-soffan

Handling:
Ferry Tales är skidskytten Björn Ferrys dagboksbiografi som handlar om hans sista åren som aktiv. Den tar sin början 2011 och slutar på våren 2014 efter OS i Sotji.

Björn Ferry har inte bara gjort sig känd för sina idrottsframgångar utan även för sina frispråkiga och, ofta, lustiga uttalanden. I precis samma anda är boken skriven. Det som dyker upp i Björns hjärna hamnar direkt på pappret, åtminstone känns det så. Han blandar högt och lågt; buskistankar med energipolitik, skidskytteträning med familjeliv och tävlingsrapporter med skogsinvesteringar.

Omdöme:
En av de bättre sportbiografierna jag läst faktiskt och jag tror inte att man behöver vara speciellt intresserad av sport för att uppskatta den heller. Den är öppenhjärtig och rättfram även om han ibland blir något självgod. Raljerande blir han också emellanåt, både över lagkamrater och andra idrottare i allmänhet, men det är ju hans åsikter och inget som sänker boken, snarare tvärtom!

Språket är lättsamt och kortfattat, talspråk i sin renaste form. Det tillsammans med korta kapitel gör den extremt lättläst, en riktig bladvändare.

Nästa bok:
Guillous senaste, kanske…

2 reaktioner på ”Ferry Tales

  1. Pingback: HeatoN – Livet på spel | Bokstapeln

  2. Pingback: Arthur | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s