VIP-rummet

 VIP-rummet 

Titel: VIP-rummet
Författare: Jens Lapidus
Genre: Thriller, kriminalroman
Sidor: 461
Betyg: 4/6
Passar: dig som gillade snabba cash

Handling:
VIP-rummet handlar om den rika överklasskillen Philip som blir kidnappad och utpressad på pengar. Eftersom familjen är rädd för publicitet vill de inte gå till polisen (som läcker som ett såll till pressen), utan vänder sig istället till sin advokatbyrå för att få hjälp. Advokatbyrån sätter igång en egen utredning för att hitta Philip och sätter ihop ett team bestående av den unga, ambitiösa juristen Emelie och den före detta brottslingen Teddy, som nyss kommit ut från fängelset.

Paret är riktigt omaka både när det gäller erfarenhet, utredningsmetoder och personkemi. Men trots det lyckas de nysta upp en del trådar kring Philips försvinnande. Det visar sig att Philip inte bara är ett brottsoffer utan också en förövare och samtidigt verkar ett gäng från Södertäljes kriminella kretsar, med kopplingar till Teddys gamla liv, också vara ute efter att hitta honom. Det blir en kapplöpning både mot kidnapparna och det rivaliserande gänget, där Teddy får allt svårare att hålla sitt förflutna borta.

Omdöme:
Spännande och skickligt berättad med trovärdiga och rappa dialoger. Lapidus är grym på personporträtt och att återge både den glamorösa och den sunkiga delen av Stockholm. Framförallt skriver Lapidus trovärdigt, det är inget överdrivet actionfilmsvåld och inga superpoliser i hans böcker, utan berättandet speglar verkligheten. Gillade hans första serie med debuten Snabba cash skarpt, den här är kanske inte riktigt lika vass men det är ändå bra och läsvärd underhållning.

Nästa bok att läsa:
Ferry tales

6 reaktioner på ”VIP-rummet

  1. Pingback: Sthlm delete | Bokstapeln

  2. Pingback: Den andre sonen | Bokstapeln

  3. Pingback: MemoRandom | Bokstapeln

  4. Pingback: Insidan | Bokstapeln

  5. Pingback: Sthlm Confidential | Bokstapeln

  6. Pingback: Svinen | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s