I kroppen min – Vägsjäl

 Vägsjäl 

Titel: I kroppen min – Vägsjäl
Författare: Kristian Gidlund
Genre: Självbiografi
Sidor: 211
Betyg: 4/6
Passar: dig som vill läsa om ond bråd död

Handling:
Uppföljare, eller avslut kanske man ska kalla det, på författarens första bok som bygger på hans blogg. I den första boken fanns det ibland hopp och framtidstro, här bara dödlig visshet. Den cancer som författaren bloggat om och som verkade ha besegrats kom tillbaka med kraft, obotlig.

I Vägsjäl skriver han om sitt sista halvår i livet. Om vänner, kärlek, sorg och drömmar – både de han hann förverkliga och de han aldrig hann med. Halva boken består av foton från en fotoutställning om författarens liv och kamp mot cancern tagna av en vän till honom.

Omdöme:
Båda böckerna är en kanal där författaren får sortera sina tankar snarare än en berättelse om ett sjukdomsförlopp. Den första boken blev därför ibland en smula flummig, ovissheten ledde till många filosofiska funderingar. I den här avslutande boken tycker jag att han är rakare, tydligare och skriver om mer konkreta händelser, även om texterna fortfarande andas poesi. Det är en vacker bok som väcker många känslor. Både sorg över författarens öde, men också glädje och hopp över hur levnadsglad han var och hur lyckligt lottade vi är som inte vaknar upp varje morgon med vetskapen om att vi bär på en obotlig cancer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s