Stalker

Titel: Stalker
Författare: Lars Kepler
Genre: Thriller/deckare/kriminalroman
Sidor: 602
Betyg: 4/6
Passar: dig som gillar Kepler, men kan även läsas fristående 

Handling:
Ny bok av Lars Kepler med nya huvudkaraktärer, eller? Både superskurken och superpolisen, Joona Liina, dog ju i den senaste boken. Men nu visar det sig att Joona inte alls var död utan han gick bara under jorden för att skydda sin familj. Men hotet är nu avvärjt så då passar han på att hjälpa polisen att fånga en seriemördare.

Polisen står nämligen handfallna inför en mördare som skickar över filmer på sina offer innan de blir mördade i sina hem. De smygfilmade inspelningarna tyder på en Stalker, men annars finns inga andra ledtrådar. Under utredningens gång visar det sig att de nya morden har kopplingar till ett nio år gammalt mord och att den gemensamma nämnaren för alla morden är Erik Maria Bark, hypnotisören som är Joona Liinas vän.

Omdöme:
Som vanligt med Kepler är det full fart och mycket action från första sidan. Boken är spännande rakt igenom och svår att läggs ifrån sig eftersom intrigen hela tiden är en kamp mot klockan. Svagheten är att realismen ibland får stryka på foten till förmån för det överdrivna våldet som både ges och tas, men ändå överlever karaktärerna gång på gång. Perfekt filmmanus mao!

Annons

2 reaktioner på ”Stalker

  1. Pingback: Kaninjägaren | Bokstapeln

  2. Pingback: Arton grader minus | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s