Dödslistan

Titel: Dödslistan
Författare: Frederick Forsyth
Genre: Thriller/Spionroman/Krig
Sidor: 283
Betyg: 4/6
Passar: dig som vill läsa en aktuell thriller

Handling:
Forsyth ödslar inga ord i onödan. På 283 sidor får han in en världsaktuell och actionspäckad berättelse med ett tillfredsställande slut.

Berättelsen handlar om Spåraren, en hemlig ”agent” i USA:s försvar som har till uppgift att spåra upp ökända terrorister. I boken får han uppdraget att hitta Predikanten. En terrorist som sprider jihadistiska brandtal på nätet, vilket har inspirerat till flera terrordåd. Jakten går från USA till London vidare till Pakistan och Jemen för att slutligen avgöras i Somalia. Vid sidan av huvudintrigen får även ett svenskt lastfartyg en roll när det kapas av somaliska pirater.

Omdöme:
Djupa personbeskrivningar är inte något som Forsyth lägger särskilt mycket energi på, men varför skulle han det? I denna genre där det finns en tydlig hjälte, och vinnare, och en tydlig, ond skurk behövs inte särskilt mycket bakgrund för att vinna läsarens sympatier. Utan istället kan jag inte låta bli att imponeras över hans effektiva och sparsmakade språk, som både levererar en spännande intrig och intressant nutidshistoria i terrorism.

Lättläst och underhållande för stunden!

En reaktion på ”Dödslistan

  1. Pingback: Kobran | Bokstapeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s